Ľadovce ktoré máme pod nosom – Hintertux, Stubai, Kaurneltal

Ešte ste sa nerozhodli kam vyrazíte lyžovať v jeseni? U našich susedov v Rakúsku sa už pomaly začínajú otvárať prvé strediská na ľadovcoch. Všetky ľadovce, ktoré sú dostupné pre lyžovanie a majú momentálne výborné podmienky, nájdeme v okolí Innsbrucku. Vybrali sme preto to najlepšie a prinášame aktuálne správy. V článku sú uvedené aktuálne ceny za skipassy pre sezónu 2017/2018.

Hintertux

Hintertux sa nachádza v údolí Zillertalu a funguje už od letných mesiacov, oficiálna zimná sezóna pre Hintertux začala od Októbra. Momentálne sú podmienky na lyžovanie veľmi dobré ale neodporúčame jazdiť freeride, keď napadne veľa snehu terén je zradný a posiaty ľadovcovými trhlinami.

Hintertux pripravil novú atrakciu pre deti pri stanici Winterskigebiet Sommerbergalm. Priamo pri vstupe nájdete dva snežné tunely, vlnenú cestu na rovnováhu a nakoniec dve veľké otáčacie ruky na high five.

V stredisku je snowpark, ktorý je postavený ako prvý v Európe a všetky prekážky sú otvorené od 5. októbra.

Ceny skipassov

Jednodňový lístok v stredisku pre dospelú osobu stojí 52 EUR, juniorský 41,5 EUR a detský 23,5 EUR. Pri zakúpení lístka na viac dní sa cena znižuje.

V stredisku platí aj celosezónny skipass pre celé Tirolsko – Snow Tirol Card, ktorý si môžte zakúpiť za 771 EUR (následne sa s touto kartou dá lyžovať až do mája v 90 strediskách v celom Tirolsku).

Oficiálna stránka strediska: www.hintertuxergletscher.at

Stubai

Stubai je obľúbená destinácia lyžiarov. V tomto období sa nachádza otvorených už 10 lanoviek a 7 zjazdoviek. Lyžiarske stredisko je otvorené pre lyžiarov od 21.septembra.

Ak sa vám nechce lyžovať, stredisko poskytuje vyhliadku s 360°panorámou na okolitých 109 trojtisícoviek. Platforma je postavená do voľného priestoru 9 metrov nad skalou a dostanete sa tam po schodoch od lanovky Schaufeljochbahn.

Pre aktívnych je pripravená ľadovcová cesta od stanice Eisgart a stredisko doporučuje aj vychádzku ku kaplnke pri Schaufelspitze.

V stredisku sa nachádza snowpark, ktorý patrí v tomto období k najlepším na svete a všetky prekážky v ňom sú otvorené od 20. Októbra.

Ceny skipassov

Ceny lístkov pre dospelú osobu sú za 47 EUR, juniorov 30,6 EUR a pre deti za 23,5 EUR. V stredisku platí aj karta Snow Tirol Card, ktorú si môžte zakúpiť za 771 EUR (následne sa s touto kartou dá lyžovať až do mája v 90 strediskách v celom Tirolsku) alebo karta FREIZEIT, ktorá je celosezónna a funguje v 28 strediskách za cenu 511 EUR.

Do strediska sa je možné dostať už aj z domu a prehliadnuť si interaktívnu mapu 3D vo vysokom rozlíšení – zjazdovky, vleky a lyžiarske chaty. Pred tým ako odídete na hory sa dá preskúmať v mape zjazdovky a výškový prosil z leteckej perspektívy.

Oficiálna stránka strediska: www.stubaier-gletscher.com

Tip na nocľah priamo na svahu od Alpenvereinu : Dresdner Hutte – na chate výborne varia a ceny za ubytovanie s Alpenverein kartou sú lacnejšie ako pre nečlenov. Ako člen Alpenverein za prenocovanie s raňajkami zaplatíte 30 Euro.

Kaurneltal

Kaunertal je od Slovenska najďalej položeným ľadovcom v Rakúsku a nachádza sa 120 km za Innsbruckom smerom na švajčiarske hranice. Momentálne fungujú tri vleky a podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré. Do strediska vedie asfaltová cesta popri krásnej vodnej nádrži, ktorá je vzdialená od prvých ubytovacích zariadení cca 27 km.

Stredisko ponúka vo výške 3 108 m nazrieť do troch krajín. Rakúska, Švajčiarska a Rakúska. Štátna hranica Karlesjoch sa nachádza priamo v strede platformy ku ktorej vedie lanovka, takže sa môžte súčastne postaviť do dvoch krajín v jednom okamžiku a pritom vychutnávať pohľad na okolité hory.

Stredisko ponúka pre adrenalínových nadšencov v snowparku jednu z najlepších jibbových parkov v tomto období. Naskladané prekážky za sebou dosahujú dĺžku skoro jedného km.

Ceny skipassov

Cena za denný skipass je za 44 Eur, pre juniora za 40 Eur a dieťa za 28 Eur.

V stredisku platí aj karta Snow Tirol Card, ktorú si môžte zakúpiť za 771 EUR (následne sa s touto kartou dá lyžovať až do mája v 90 strediskách v celom Tyrolsku) alebo karta FREIZEIT, ktorá je celosezónna a funguje v 28 strediskách za cenu 511 EUR.

Oficiálna stránka strediska: www.kaunertaler-gletscher.at